"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΉ


                                                                         Τ’ΑΡΟΥΣΑΛΙΟΥ                

    Είναι πια θεσμός οι  Βασταίοι το τριήμερο της Πεντηκοστής,  Τ'Αρουσαλιού  όπως το ονομάζουν στο Βάστα, να το γιορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη. Την Κυριακή μετά τη θεία λειτουργία και τις δεήσεις για τους εκλιπόντες,  μοιράζονται σε όλους τους παρευρισκόμενους, κόλλυβα που συνοδεύονται με ψωμί  και τυρί.
  Μετά την ιεροτελεστία της ημέρας,  σειρά έχει το φαγοπότι με βραστή γίδα, που προσφέρουν κάτοικοι του χωριού μέλη του συλλόγου, καθώς  και άλλα εδέσματα, κρασί κτλ που ετοιμάζει με επιμέλεια το Δ.Σ. με την καθοριστική συμβολή των «συνήθως υπόπτων» Δημήτρη  Κουλούρη, Νίκου Αλεξόπουλου και βέβαια με τη συμπαράσταση πολλών άλλων εθελοντών του συλλόγου.
    Το φετινό ξεφάντωμα είχε την ιδιαιτερότητα ότι πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία στην ανακαινισμένη αίθουσα του σχολείου και στο νέο πιο εκσυγχρονισμένο μαγειρείο .
     Μετά το φαγοπότι όπως προαναφέραμε και την κρασοκατάνυξη όπως ήταν φυσικό άρχισε ο χορός  και μέσα στην αίθουσα αλλά και στο προαύλιο μια και ο καιρός ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός.          
  Το Δ.Σ. και η ιστοσελίδα μας εκφράζουν τις ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές και τους δωρητές που συνέβαλαν και φέτος στην επιτυχία αυτής της καθιερωμένης, δεκαετίες τώρα πολιτιστικής μας εκδήλωσης.
        Και του χρόνου να είμαστε όλοι εκεί και με καλύτερες συνθήκες. Να είστε καλά.
                                                                                   Το Δ.Σ.


04/6/17  Το φαγοπότι  στο σχολείο
04/6/17  Τ'Αρουσαλιού στο σχολείο

04/6/17  Στον προαύλιο χώρο του σχολείου
                       
04/6/17  Φωτό  Φρόσω Ζώη 

                                                                   04/6/17  φωτό Φρόσω Ζώη