"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - ΠΑΣΧΑ 2017

Ο παπακώστας προσφέρει το Πασχαλινό αυγό του Συλλόγου στα παιδιά 

ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΣΤΑΙΩΝ
Στην καρδιά της Άνοιξης και τούτη η Λαμπρή! Σιγά -σιγά η λέξη Λαμπρή χάνεται. Μαζί με τις λέξεις χάνονται και οι εικόνες που χαρακτηρίζουν, καθορίζουν πρόσωπα καταστάσεις και ομορφιές. Η μνήμη, τα κύτταρα που καταγράφουν φωτογραφίζουν λεπτομέρειες, ξεκινούν πολύ -πολύ νωρίς  και κάπου στα 12, 16 (;) σταματάει η λεπτομερειακή καταγραφή των παιδικών μας γεγονότων, γιατί από κει και πέρα αρχίζει η περιπέτεια της ζωής, ρυθμοί γρήγοροι, διαδρομές μεγάλες, ανυποψίαστες αλλά και ανυπολόγιστες.
Τούτη λοιπόν η Λαμπρή ήταν στολισμένη γιορτινά από την φύση και όσοι αποφάσισαν να φύγουν από την πολυθόρυβη βουή της πόλης και να γιορτάσουν τις άγιες τούτες μέρες στις ρίζες τους απόλαυσαν την ομορφιά της φύσης.
Από την Κυριακή των Βαΐων άρχισαν να έρχονται οι συγχωριανοί μας με τις οικογένειές τους, παιδιά μικρά μεγάλα αλλά και μεγαλύτερα, εύχομαι και θέλω να πιστεύω ότι θα καταγράψουν και κείνα με την σειρά τους την γιορτινή ομορφιά  του χωριού μας.
Σύλλογος και τοπικός εκπρόσωπος στολίσαμε γιορτινά την πλατεία του χωριού, ο σεβαστός καθόλα παπα-Κώστας στο έργο του, καθώς και η πρεσβυτέρα, η Δήμητρα, η Βασιλική και ο Μανώλης στο ψαλτήρι, ακούραστοι όλη την εβδομάδα, τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Μεγάλη Πέμπτη βράδυ στολίσαμε όλοι μαζί τον επιτάφιο, Μεγάλη Παρασκευή και μετά την αποκαθήλωση πήγαμε στους σεβαστούς και αγαπημένους γεννήτορές μας για το τρισάγιο και το κερί, καταθέτοντας την σκέψη μας, η απουσία τους μεγάλη και το κενό δυσαναπλήρωτο.  Μεγάλο Σάββατο και μετά την Ανάσταση, ο πάπα-Κώστας πρόσφερε κουλούρια και κόκκινα αυγά στους παρευρισκόμενους προσφορά του Συλλόγου μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει τα μέλη και όλους τους συγχωριανούς για το μνημόσυνο του Ρουσαλιού: Παρασκευή 2 Ιουνίου 6:00μ.μ. εσπερινός, Ψυχό-Σάββατο 3 Ιουνίου τρισάγιο 11:30π.μ. στο κοιμητήριο και 6:00μ.μ. εσπερινός, Κυριακή 4 Ιουνίου θα τελεστεί μετά τη Θεία Λειτουργία   το Μνημόσυνο Υπέρ Ανάπαυσης των Απανταχού Βασταίων. Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη και  είναι σεβασμός για όλους εκείνους που έχουν αναχωρήσει.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας παρακολουθεί όλες τις προσπάθειες των πολιτιστικών συλλόγων της επαρχίας μας, πάντα μέσα από το φιλόξενο φύλλο των Νέων της Μεγαλόπολης του Κώστα Φίλανδρου, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι Σύλλογοι παράγουν πολιτιστικό έργο, καταθέτοντας εθελοντική εργασία με αγάπη για τον τόπο τους.
Θερμά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο των Καρυτινέων για την αναπαράσταση της μάχης της Καρύταινας, αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Χριστός Ανέστης – Χρόνια Πολλά σε όλους

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου