"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

15/10/2017.  Οι τυχεροί Βασταίοι μπροστά στην είσοδο του Βυζαντινού Μουσείου.

       Πράγματι όσοι βρεθήκαμε στα πλαίσια της επίσκεψης με το σύλλογό μας στο Βυζαντινό Μουσείο, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε το θησαυρό απ' τη μακραίωνη ιστορία του Βυζαντίου και να αποκτήσουμε μια μοναδική εμπειρία που θα μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή.
      Ο ξεναγός (Αρχαιολόγος - Βυζαντινολόγος) με τις γνώσεις του και τον γλαφυρό  τρόπο που μας παρουσίασε τα εκθέματα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός , καθώς και ο τεράστιος και πολύ επιμελημένος χώρος του Μουσείου που οι περισσότεροι δεν τον γνωρίζαμε .  Όμως πρέπει να επισημανθεί η απουσία κυρίως της Βασταίϊκης νεολαίας μας αν και είχε αναρτηθεί η πρόσκλησης στο Πόρταλ ( blogspot) του συλλόγου και βέβαια είχαν γίνει δεκάδες τηλεφωνήματα. Νομίζουμε είναι άδικο να μην εκμεταλλεύεται κάποιος  τέτοιες ευκαιρίες που πλουτίζουν τις γνώσεις, μελετούν το ιστορικό μας παρελθόν και προγραμματίζουν το μέλλον. ( Αυτά εννοείται για όσους δεν το έχουν επισκεφθεί)
    Ελπίδα μας είναι να υπάρξει  αυξημένο ενδιαφέρον για ανάλογες  εκδηλώσεις.  Τέλος τα  εισιτήρια εισόδου ήταν προσφορά του συλλόγου. 


  15/10/2017.      Εικόνες απ' τη Βυζαντινή τεχνοτροπία και τους διάφορους συμβολισμούς.
Εκ του Δ.Σ.