"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΤΑΊΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ


   Μια πανέμορφη μέρα η σημερινή (20/7/ 16 ) της γιορτής του Προφήτη Ηλία.  Όπως είχαμε προαναγγείλει ο Προφήτης μάς υποδέχτηκε,  εμάς τους Βασταίους και όχι μόνο στο γραφικό εκκλησάκι  του στην κορυφή , Εκεί στο πανύψηλο Τετράζι. Τι να πει κανείς όταν βρίσκεται εκεί παρέα με τον προφήτη και αγναντεύει το απέραντο τοπίο που φτάνει μέχρι το Ιόνιο και τη Ζάκυνθο. Απίστευτη πράγματι εμπειρία.
  Πρωί πρωί ο Παπακώστας ξεκίνησε τη λειτουργία και στη συνέχεια άρχισαν να καταφθάνουν οι προσκυνητές που γέμισαν ασφυκτικά το εκκλησάκι και τον περιβάλλοντα χώρο.
  Με το τελείωμα της θείας λειτουργίας, όλοι οι προσκυνητές όπως κάθε χρόνο πήραν το δρόμο  προς τη γνωστή και μη εξαιρετέα βρύση του "Σεντενίκου" και το "πικ νικ "μόλις είχε αρχίσει  με την παρουσίαση των εδεσμάτων που οι νοικοκυρές Βασταίες και οι άλλες των γύρω χωριών είχαν ετοιμάσει.
  Τι να πρωτοδοκιμάσει κανείς. Πίτες, κεφτεδάκια, ψητά διάφορα, γλυκά κτλ, και βέβαια το κρασί έρεε άφθονο. Πώς να μην είναι χαρούμενη και ευχάριστη μια τέτοια ατμόσφαιρα με όλα αυτά και κάτω απ'τη σκιά των υπέργηρων πλατάνων και πλάι απ'τα κρυστάλλινα νερά της βρύσης. Όμορφες στιγμές πράγματι που ανεβάζουν την ψυχολογία και απαλύνουν την καρδιά μας στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια.   Αυτο που μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια  και βέβαια χορτάτοι   είναι  να ευχηθούμε και του χρόνου περισσότεροι και κάτω από καλύτερες συνθήκες.
                                 Να είμαστε όλοι καλά  .                                                                                                ΤΟ Δ.Σ


Στο προαύλιο της εκκλησίας 
Το φαγοπότι έχει αρχίσει. 
Το μοίρασμα του άρτου 
Άλλη μια όμορφη παρέα