"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - ΜΑΡΤΗΣ


      
   "Μάρτης Γδάρτης και κακός Παλουκοκαύτης", Λέει η λαϊκή Παροιμία, ή το άλλο ότι  "Δεν λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή και εμείς λέμε ακόμα ότι είναι ο μήνας της μεγάλης γιορτής του Ευαγγελισμού και της εθνικής Παλιγγενεσίας και ο πρώτος μήνας της Άνοιξης με το πρώτο ξύπνημα της φύσης.   
     Ελπίζουμε πάντως να είναι πιο επιεικής απ' το Φλεβάρη που μόλις μας εγκατέλειψε. Κάτι οι αέρηδες, κάτι τα χιόνια, κάτι οι πλημμύρες με τις τεράστιες καταστροφές, κάτι οι γρύπες που μας ταλανίζουν ακόμα,  μας έκανε το βίο αβίωτο.  Αυτά βέβαια για το Φλεβάρη γιατί εμείς ελπίζουμε ο Μάρτης να μας πείσει ότι είναι καλύτερος, αρκεί βέβαια να του κάνουμε τη χάρη να φορέσουμε πρωί πρωί το εικονιζόμενο βραχιολάκι, το Μαρτιά όπως το ονομάζουν πολλοί, για να μη μας "μαυρίσει" ο ήλιος. όπως θέλει η παράδοση. Εμείς λέμε. Ας βγει ο ήλιος να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας και ας μαυρίσουμε.  (Χα-χα-χα.) 
     Θέλουμε  λοιπόν να ευχηθούμε με όλη μας την καρδιά, καλό Μήνα και καλή Σαρακοστή,  με υγεία πρωτίστως και πολλές χαρές, σε όλα τα μέλη του Συλλόγου  και φίλους μας , αλλά  και σε όλο τον κόσμο.           

Το Δ.Σ και η σύνταξη της Ιστοσελίδας μας