"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ




Νέα του Συλλόγου Βασταίων


…μέσα στο χοροχρόνο που κινούμεθα όλοι μας με κανόνες και όρια που έθεσε η ανθρώπινη οντότητα, με ελλείψεις και πιθανές παραλείψεις, που τα πάντα ρέουν και ενίοτε καταρρέουν, εδώ έρχεται βεβαίως η δυναμική της νοημοσύνης και των συναισθημάτων που καθορίζει τον Άνθρωπο, που πέρα από τις όποιες θέσεις και αντιπαραθέσεις αλλά και τις όποιες μικροψυχίες του καθενός μας, επιβάλλεται και πρέπει να προχωράμε μπροστά, οπλισμένοι με υπομονή, αντοχή, αισιοδοξία, προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο.
Οι Βασταίοι συλλογικά για τον τόπος μας αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, απέδειξαν περίτρανα ότι αντιπαρέρχονται τις όποιες δυσκολίες λόγω της δύσβατης περιοχής - καταγωγής τους. «Οι ρίζες μας είναι στα βουνά και τα σπίτια μας είναι χτισμένα στα βράχια», όπως λέει ο ποιητής μας.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι προσπαθούν και θα προσπαθούν σε πείσμα των καιρών να διασώσουν ό,τι έχει απομείνει ακόμη από τις ρίζες μας και την παράδοσή μας, που κι αυτό έχει το κόστος του.
Στις 20/1/2019 και ώρα 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η παιδική παράσταση (Γιορτή των παιδιών), στο Θέατρο Βέμπο, που είχε αναβληθεί λόγω τραυματισμού ηθοποιού. Τίτλος του έργου «Ο Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα. Πληροφορίες: κα Τσαλίκη Μαρία, τηλ.: 210 8070787.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τα μέλη, τους χωριανούς, τους φίλους, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το αντάμωμα θα γίνει στις 3/2/2019, στην Ταβέρνα Πλακιώτισσα, Διονυσίου Αεροπαγίτου 7 και ώρα 12 το μεσημέρι. Η καλύτερη πρόσβαση είναι με το μετρό, Σταθμός Ακρόπολη.
Στις 24/2/2019, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Τζωρτζ 9, Πλατεία Κάνιγγος, θα γίνει η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου. Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.
Η καινούργια χρονιά να φέρει στις αποσκευές της υγεία, αγάπη, αρμονία, αλληλοσεβασμό στις ανθρώπινες σχέσεις και δημιουργία για όλο τον κόσμο και ειδικότερα σε όλους τους απανταχού Βασταίους.
Καλή Χρονιά!

Για το Δ.Σ.
Κωνσταντίνα Μητροπούλου