"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ 2017
Το χρονικό των εκδηλώσεων 

4/8/2017. Προετοιμασία της παραδοσιακής κολοκυθόπιτας . Η ομάδα κρούσης αποτελούμενη από γυναίκες και άνδρες πρόθυμοι όπως πάντα έκαναν και φέτος το καθήκον αφού καθάρισαν δεκάδες κολοκύθια και προετοίμασαν την πεντανόστιμη  παραδοσιακή  κολοκυθόπιτα που απολαύσαμε όλοι το μεσημέρι  του Σωτήρως μαζί με μπακαλιάρο τηγανιτό και άλλα εδέσματα, που συνοδεύονταν από κρασί μπίρες και όλα τα αναψυκτικάΗ ατμόσφαιρα στο χώρο της προετοιμασίας εκπληκτική. Γέλια , τραγούδια , «κουτσομπολιά» , τσίπουρο, λουκούμια, και βέβαια μικροτραυματισμοί στα δάχτυλα απ’ τα μαχαίρια και τα άλλα σύνεργα.



5/8/2017. (Παραμονή) . Μετά τον Εσπερινό στο εκκλησάκι του Σωτήρώς ο κόσμος ανέβηκε και κατέκλισε ασφυκτικά τον προαύλιο  χώρο του σχολείου  ( η μεγαλύτερη προσέλευση τα τελευταία χρόνια), για να αρχίσει το γλέντι με το χορευτικό του Δήμου της Τρίπολης που εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε. Το γλέντι βεβαίως συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες, με το συγκρότημα του κ. Ρέπα  ενώ η γουρνοπούλα και τα άλλα εδέσματα είχαν την τιμητική τους. Το κέφι ήταν περίσσιο, αλλά και κάποια συγκίνηση όταν τα ποιο ηλικιωμένα άτομα ( Τάκης Ζώης , Λάμπρος
 Λ.Κουλούρης, Βάσω Παπανδρέου κ.α.) Έσυραν το χορό και καταχειροκροτήθηκαν
Το καλωσόρισμα απ' την πρόεδρο του Δ.Σ. ΄κ . Μητροπούλου 











5/8/2017  Το Δ.Σ. με το χορευτικό της Τρίπολης.


6/8/2017 ( ΑνήμεραΜετά τη θεία λειτουργεία και πάλη στο εκκλησάκι του Σωτήρος, ο κόσμος ανηφόρισε προς το σχολείο για να πάρει θέση στο όμορφα διακοσμημένο και τακτοποιημένο προαύλιο και να απολαύσει πια την παραδοσιακή κολοκυθόπιτα και το μπακαλιάρο που  μαζί με τα υπόλοιπα εδέσματα, το κρασί, τη μπύρα και όλα τα αναψυκτικά συμπλήρωναν το φαγοπότι ( πάντα προσφορά του Συλλόγου) σε μια υπέροχη πανηγυριώτικη  ατμόσφαιρα . Οι ερασιτέχνες σερβιτόροι και πάλι έδειξαν τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες στο σερβίρισμα. Το βραδάκι έγιναν δύο προβολές για τα παιδιά η μία και για τους μεγαλύτερους η άλλη.


Έτοιμη η κολοκυθόπιτα και ο μπακαλιάρος για σερβίρισμα  





5/8/2017. Το κέφι στο κατακόρυφο


7/8/2017. Λαϊκή βραδιά. Μια ιδιαίτερα καλά οργανωμένη λαϊκή βραδιά με τα παιδιά της Μεγαλόπολης να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους με το λαϊκό τους ρεπερτόριο που καταχειροκροτήθηκαν. Μια μοναδική βραδιά από ένα ιδιαίτερο νεανικό ερασιτεχνικό συγκρότημα που με τα όμορφα ρεμπέτικα και όχι μόνο τραγούδια τους ξεσήκωσαν τους Βασταίους που έδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες κυρίως οι γυναίκες που έκλεψαν την παράσταση. Ξεχωριστός και ο Λάμπρος ο Κουλούρης με το όμορφο Ζεϊμπέκο που μας συγκίνησε και τον χειροκροτήσαμε θερμά.







7/8/2017. Τα παιδιά της Μεγαλόπολης




9/8/17. Ήταν να το ζήσουμε και αυτό την τέταρτη και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων του πανηγυριού μας . Τι φαγοπότι ήταν και αυτό, καταμεσήμερα στην ομορφότερη τοποθεσία του χωριού μας την κρύα Βρύση; Δεκάδες  απίστευτες γεύσεις και φαγητά , όπως οι Βασταίϊσες νοικοκυρές ξέρουν να κάνουν, γλυκά διάφορα και βέβαια το κρασί να ρέει άφθονο με πρώτο βραβείο αυτό του Νίκου Κατσιώλη. Πρέπει να αισθάνονται τυχεροί όσοι προσήλθαν και ήταν πολλοί όπως κάθε φορά. Το τραγούδι δια ζώσης δεν έλειψε με πρωταγωνιστές τον Λάμπρο Κουλούρη, τον Πέτρο Σουλαντίκα , την Τούλα Παπακων/τίνου και τη Μαρία Τσαλίκη , με τη συμμετοχή της Βασταίϊκης «χορωδίας». Ο χορός ήταν σχετικά υποτονικός  αλλά έγινε κι’ αυτός προς το τέλος της εκδήλωσης με την Κων/τίνα Κώτσιρα να κλέβει την παράσταση με τις όμορφες φιγούρες της. Ήταν πραγματικά μια ακόμη υπέροχη μέρα στα πλαίσια των τετραήμερων  εκδηλώσεων που ετοίμασε με μεγάλη επιτυχία το Δ.Σ. του Συλλόγου με την τοπική διοίκηση και βέβαια με τους μόνιμους εθελοντές με πρωταγωνιστές τους Δ. Κουλούρη και Ν. Αλεξόπουλο.   Και του χρόνου να ήμαστε όλοι παρόντες στο προσκλητήριο, με υγεία και πάντα μονοιασμένοι.
     Να είμαστε όλοι  καλά.







9/8/2017. Κρύα βρύση.  Ο πλούσιος  μπουφές μας.