"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ κοπή Βασιλόπιτας 2017



ΚΟΠΗ  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ  ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ βΑΣΤΑΙΩΝ

              Αυτό αγαπητοί Βασταίοι δεν ήταν απλά ένα συνηθισμένο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Ήταν ένα ξέσπασμα που η συμμετοχή δημιούργησε το αδιαχώρητο στη γνωστή αίθουσα της Παναρκαδικής . Ένα πρωτόγνωρο ξεφάντωμα των συγχωριανών που αιφνιδίασε τους πάντες. Το μενού που φρόντισε να ετοιμάσει  το Δ.Σ. με τη  συνδρομή πολλών συγχωριανών εθελοντών, τόσο από ποσότητα όσο και ποιότητα ήταν πλουσιοπάροχο με όλη τη σημασία της λέξης.  Όσο για το σερβίρισμα , αυτό το ανέλαβαν εθελοντές νέοι του συλλόγου που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.  Τι να πρώτο φάει κανείς και τι να πρώτο πιει .  Απίστευτα εδέσματα, τσίπουρο, κρασί, μπύρες, αναψυκτικά διάφορα, γλυκά κτλ.
    Μετά ασφαλώς την κρασοκατάνυξη, ο χορός ήταν το επακόλουθο με αποτέλεσμα η αίθουσα της Παναρκαδικής να ζήσει απίστευτες στιγμές όταν το κέφι κορυφώθηκε. Με όλα αυτά δικαιολογημένα ο σύλλογος και το Δ.Σ. εισέπραξαν τα κολακευτικά λόγια τόσο των συγχωριανών  όσο και των καλεσμένων μας που μας τίμησαν  ( Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχος, ο βουλευτής κ. Βλάσης και η πολιτευτής κ.Τατούλη καθώς και ο πρόεδρος της Παναρκαδικής  κ.Γιαννακός) για την άρτια οργάνωση.
   Για άλλη μια φορά αγαπητοί Βασταίοι, αναδείχτηκε η μεγάλη συναισθηματική αξία τέτοιων εκδηλώσεων που δίνει την ευκαιρία στους συγχωριανούς και φίλους να ανταμώνουν να σφίγγουν περισσότερο τις σχέσεις και  τους δεσμούς να γνωρίζονται  οι νεότεροι και τα νέα παιδιά μας,  συνεχίζοντας έτσι τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, που τείνουν να εξαφανιστούν και ταυτόχρονα αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της ύπαρξης του συλλόγου που είναι η ελπίδα να σταθεί ζωντανό το χωριό μας.
     Τo Δ.Σ.  ευχαριστεί από καρδιάς  όλους, για τη μαζική συμμετοχή, καθώς και όλους τους συντελεστές- νοικοκυρές- εθελοντές, για την προσφορά στη μεγάλη επιτυχία αυτής της προσπάθειας και εύχεται για άλλη μια φορά και σε όσους συγχωριανούς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και προκοπή .
                                                                          Να είμαστε όλοι καλά

                                                                                          Τα Δ.Σ.


5/2/17 Κατάμεστη η αίθουσα της Παναρκαδικής

Το φαγοπότι  συνεχίζεται 

5/2/2017  Ο δήμαρχος και η παρέα του

5/2/2017 Και ο χορός καλά κρατεί.
2


5/2/2017  Χορευτικών δεξιοτήτων συνέχεια