"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ -Κων. Μητροπούλου 5/2/17
                                                          ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΑΣΤΑΙΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας, στην Αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας.
Η ανταπόκριση των μελών των συγχωριανών και των συγγενών μας ήταν συγκινητική.
Συνδυάσαμε την κοπή της πίτας με το άνοιγμα του τριωδίου και ανταλλάξαμε τις ευχές μας με όλα εκείνα που συνδυάζουν την ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα, (καλή συντροφιά, παραδοσιακό φαγητό, κρασάκι, τσιπουράκι τραγούδι και χορός.
Όλοι μαζί Δ.Σ. και μέλη της εθελοντικής εργασίας και προσφοράς καταθέσαμε την καρδιά μας αλλά και την ψυχούλα μας και φέραμε ένα καλό αποτέλεσμα.
Το έθιμο του νομίσματος (γούρι) της χρονιάς το έχουν αναλάβει εδώ και χρόνια τα αδέλφια Β & Γ Αλεξόπουλοι Πανεπιστημίου 32. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και του χρόνου.
Ο Σύλλογος από την δημιουργία του στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει Αξίες και πολλές φορές καλύπτει κενά της πολιτείας. Επίσης είναι θεματοφύλακας της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας, συμβάλει δε στην επικοινωνία, την επαφή στις σχέσεις των Ανθρώπων που ήταν και θα παραμείνουν πολύτιμο αγαθό για όλους μας, σε τούτη δε την κοσμοχαλασιά του σήμερα ο Σύλλογος μας Αυτοπροσδιορίζει!!
Μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κος Διον. Παπαδόπουλος, ο οποίος πήρε τον λόγο και μας ευχήθηκε Καλή Χρονιά, Καλή συνεργασία και καλή συνέχεια. Αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ΔΗΜΟΥ για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και για τα προβλήματα του χωριού μας. Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Βασ. Χίνης, ο Αντιδήμαρχος κος Γιώτης, ο κος Μιχόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος. Επίσης μας τίμησαν ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονίας κος Βασ. Γιαννάκος. Τιμή μας η παρουσία του εκδότη Κώστα Φίλανδρου, τον Συλλόγο των Ισσαρέων εκπροσώπησε η κα Μεντή Καλλιβουρνά.
Παρόντες στην γιορτή μας και ο Βουλευτής Αρκαδίας κος Βλάσσης καθώς και η πολιτευτής της Αρκαδίας κα Τατούλη.
Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και την προσφορά τους, ευχόμαστε δε σε όλους τους Απανταχού Βασταίους

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ – ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
                                αλλά και ψυχική αντοχή για όλους μας.                                   Κωνσταντίνα Μητροπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ.
 
2017-2-5 Από την κοπή της πίτας.