"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΣΤΑΙΩΝ

Κάθε καλοκαίρι οι πολιτιστικοί φορείς του τόπου μας, διοργανώνουν πολιτιστικές - παραδοσιακές εκδηλώσεις, με σκοπό την επικοινωνία, την επαφή και την σχέση όλων μας.
Έτσι και ο Σύλλογός μας την 1η εβδομάδα του Αυγούστου, κάθε χρόνο, πραγματοποιεί το πανηγύρι του Σωτήρος με την παραδοσιακή κολοκυθόπιτα και τον βακαλάο, αυτό είναι ένα από τα έθιμα που βρήκαμε και προσπαθούσε   να τα παραδώσουμε.
Το Δ.Σ. προσπάθησε και τούτη τη χρονιά με όλους εκείνους, που θεωρούν καθήκον τους, την προσφορά να καταθέσουν και κατέθεσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Για να είμαστε καθ’ όλα νομοταγής, φροντίσαμε και προμηθευτήκαμε όλα τα απαραίτητα παραστατικά του νόμου για τις εκδηλώσεις μας.
Ευχαριστούμε τον Σωτηράκη τον Χρονόπουλο, για την βοήθειά του, και όλους όσους συνέβαλαν από την Μεγαλόπολη.
Τα κολοκύθια φέτος μας τα προμήθευσαν η οικογένεια του Γιάννη και της Δημητρούλας Κατσιώλη, η οικογένεια του Θεόδωρου Γιαλαμά, ο Αποστόλης Σουλαντίκας και ο Νίκος Αλεξόπουλος.
Η προετοιμασία της κολοκυθόπιτας ήταν αληθινή γιορτή, βλέποντας τα παιδιά, εγγόνια αλλά και δισέγγονα των Βασταίων να συμβάλλουν στην προετοιμασία.
Ήμασταν όλοι εκεί, από 5 ετών έως 85.
Το επόμενο βράδυ 5/8/2016 στο πανηγύρι μας, την εκδήλωση,  άνοιξε  η χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, μας σεργιάνισε στα όμορφα μονοπάτια της παράδοσής μας, με τον ευγενή μουσικοδιδάσκαλο Παναγιώτη Καρπούζο και τον υπεύθυνο της χορωδίας Κων/νο Μανιάτη, η χορωδία έκλεισε το πρόγραμμά της τιμώντας το μεγάλο μας ποιητή Νίκο Γκάτσο και τον επίσης μεγάλο Μάνο Χατζηδάκη με το τραγούδι – τσάμικος- τους ευχαριστούμε από καρδιάς και του χρόνου με υγεία, την όμορφη χορωδία συνόδευσε με το κλαρίνο του ο Γιώργος Τσοπελάκος. Στη συνέχεια οι φίλοι μας Τσοπελάκος και Τσανακίνας με την παρέα τους και με το κέφι τους μας κράτησαν συντροφιά έως αργά.
Η λαχειοφόρος αγορά, πήγε πολύ καλά και αυτό το οφείλουμε, στη γενναιόδωρη προσφορά των συγχωριανών μας, στους επαγγελματίες της Μεγαλόπολης και στους επαγγελματίες της Κορινθίας, όπου θα τους αναφέρω πιο κάτω.
Του Σωτήρος ανήμερα 6/8 μετά τη θεία λειτουργία στο προαύλιο του σχολείου μας περίμενε με στρωμένα τραπέζια παραδοσιακή κολοκυθόπιτα, ο βακαλάος και το κρασί όλα προσφορά του συλλόγου προς όλους, ευχαριστούμε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτινή μέρα.
Το ίδιο βράδυ στο προαύλιο του σχολείου  τα παιδιά παρακολούθησαν παιδική ταινία και οι μεγάλοι με νοσταλγία παρακολουθήσαμε «σπορά- θέρο – αλώνισμα» ταινία που μας παραχώρησε η παναρκαδική ομοσπονδία.
7/8 στην κρύα βρύση ανταμώσαμε στα στρωμένα τραπέζια που ήταν γεμάτα φαγητά και γλυκά από τις γυναίκες του χωριού, με κατσικάκι βραστό βουνίσιο, ψωμί ζυμωτό, τυρί ντόπιο και παρά τα 100 άτομα που ήμασταν τα φαγητά περίσσεψαν.
Από την 1η μέρα των εκδηλώσεων στην αίθουσα του σχολείου εκθέσαμε φωτογραφίες από το αρχείο του Συλλόγου για ανθρώπους που δεν τις είχαν δει με αποτέλεσμα να συγκινηθούν.
Το πάρτι των διδύμων του Δημήτρη Παγιατάκη και της Γιώτας Γκουγκούση έκλεισε τις εκδηλώσεις του Αυγούστου.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί  όλους που τίμησαν τις εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς.
Την χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγ/λεως
Τον αντιδήμαρχο κ. Μπάζιο
Τον υπεύθυνο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου κ. Μαρκολιά που φρόντισε να μετακινηθεί  με μέσω του δήμου η χορωδία στο χωριό μας.
Τον Κ. Φίλανδρο που δεν μας ξεχνά, τον παπά-Κώστα και την πρεσβυτέρα του, τους φίλους Γαρατζαίους, τον Σύλλογο Μητροπέτροβα της Γαράτζας, τους συγγενείς και φίλους Δασοχωρίτες, τους γείτονες φίλους Ισαραίους, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Ισαραίων, αλλά και τον εκπρόσωπο κ. Τσουμπρή, τους συγχωριανούς μας της Μεγαλόπολης αλλά και τις παρέες απ’ την Μεγαλόπολη για την συμμετοχή τους στην εκδήλωσή μας.
Πέρα από το Δ.Σ. που ήταν υποχρεωμένο να καταθέσει, ειδική ξεχωριστή κατάθεση και συμμετοχή είχαν : Μήτσος, Νίκος, Αποστόλης, Μιχάλης Ζαχαρόπουλος,  Λάμπρος  Ντέμης, Αλέξανδρος, Γεωργία, Παναγιώτακης, Θανασάκης, Γιώργος Αλεξόπουλος, Παναγιώτης, Χρήστος, Φρειδερίκη, Ρούλα, Ευτυχία, Γιώτα, Σούλα, Νίτσα και Ανδρέας Πετρόπουλος, για οποιαδήποτε παράλειψη ζητούμε συγνώμη.
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ :
ΑΪΤΑΚΗ ΛΕΤΑ (Αθήνα), ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ  (Αθήνα), ΓΙΩΡΓΟΣ & ΑΘΗΝΑ ΖΩΗ (Μεγ/λη), ΣΟΥΛΑΝΤΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ & ΘΕΟΦΙΛΟΣ  ΣΟΥΛΑΝΤΙΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ(Αθήνα), ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (Αθήνα), ΔΕΓΡΑΣ Μεγ/λη, ΕΠΙΛΟΓΗ Μεγ/λη, ΜΠΑΖΙΟΣ  Μεγ/λη, ΑΦΟΙ ΜΠΑΡΔΑΒΙΛΙΑ  Μεγ/λη, ΨΥΛΛΑΣ  Μεγ/λη, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑΣ Μεγ/λη, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Μεγ/λη, ΖΩΤΑΛΗΣ Μεγ/λη, ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΙ Μεγ/λη, ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ Μεγ/λη, ΜΑΡΤΙΚΑΣ Μεγ/λη, ΔΟΥΒΗΣ Μεγ/λη, ΔΟΥΜΟΥΡΑΣ Μεγ/λη, ΓΙΑΝΝΗΣ & ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ Μεγ/λη, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Μεγ/λη, ΕΛΕΝΗ ΡΕΤΖΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Μεγ/λη (ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ), ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Κιάτου, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Βέλο, ΚΑΡΑΜΑΝΕΑ Βέλο, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  Βέλο, ΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ Κιάτο, ΤΣΑΝΤΙΛΑΣ Κιάτο, ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Κιάτου Ο.Κ.Σ. , ΚΑΜΑΡΕΣ Ν. Ερυθραία. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ 6 ΔΩΡΑ.
Σας ευχαριστούμε όλους για την γενναιοδωρίας σας, την παρουσίας σας αλλά και την ηθική και οικονομική υποστήριξή σας.
Και του χρόνου – καλό χειμώνα
      6/8//2016.  Το πανηγύρι μας. 

Για το Δ.Σ.

Μητροπούλου Κων/να