"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - 25η Μαρτίου







25/3/2019  Προετοιμασία για τη μεγαλειώδη  παρέλαση 
   Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι οι κεντρικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου μεταφέρθηκαν  από  φέτος, από  την πλατεία  Συντάγματος στο χωριό Βάστα όπου για  πρώτη φορά, έδωσαν το παρόν νεαροί φουστανελοφόροι, και παρέλασαν ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας ......Συγνώμη του προέδρου του Βάστα θέλω να πω  και εκπροσώπων της εκκλησιαστικής επιτροπής, μετά φυσικά την  καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτου απ' τον εν λόγω πρόεδρο.
       Κατά τη διάρκεια της "μεγαλοπρεπούς" παρέλασης και μέσα στα παρατεταμένα χειροκροτήματα, απ' το  "πυκνό" πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην  κεντρική πλατεία για να χειροκροτήσει τους λεβέντες αυριανούς θεματοφύλακες των συνόρων και της ελευθερίας  της χώρας μας. Εν τω μεταξύ στον εναέριο χώρο του Βάστα  υπερίπτατο σχηματισμός σμήνους από F16 της πολεμικής μας αεροπορίας.
       Να πούμε ακόμα πως, την επιμέλεια για την άψογη  εμφάνιση των πεζοπόρων τμημάτων και την οργάνωση γενικότερα των εκδηλώσεων, είχε η ακούραστη όπως πάντα γυμνάστρια Ευτυχία που εισέπραξε τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια των "χιλιάδων" παρευρισκομένων που δεν σταμάτησαν ούτε δευτερόλεπτο το χειροκρότημα.
    Τέλος μετά το πέρας των εκδηλώσεων οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικούς μεζέδες που συνοδεύονταν από μπόλικο κρασί και το φημισμένο Βασταίϊκο τσίπουρο.             Εμείς απ' την πλευρά μας ευχόμαστε χρόνια πολλά, με υγεία και του χρόνου καλύτερα με περισσότερους καλεσμένους και φυσικά  "περισσότερα χειροκροτήματα".   

 Η περιγραφή και ο σχολιασμός ήταν του Χρήστου Τσαλίκη. 


25/3/2019 - Η κατάθεση στεφάνου απ' τον πρόεδρο κ. Νίκο Αλεξόπουλο

25/3/2019   Στο Μητροπολιτικό ναό , στον αγιασμό 

25/3/2019 - Η φρουρά μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτου.



25/03/2019 - Τα  "πεζοφόρα τμήματα" παρελάζουν...