"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - ΑΡΟΥΣΑΛΙΟΥ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΑΣΤΑΙΩΝ

… Με σεβασμό και κατάνυξη έγινε η τέλεση του μνημοσύνου των Απανταχού Βασταίων στην εκκλησία του χωριού μας, στις 27-05-2018. Ένα μνημόσυνο που τελείται εδώ και χρόνια από το Σύλλογό μας προς ανάπαυση των ψυχών των Απανταχού Βασταίων. Το επιμνημόσυνο τραπέζι προσφέρθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα του ξενώνα, που αν όχι όλοι, οι περισσότεροι έχουν καταθέσει για την ανέγερσή του και συνεχίζουν να καταθέτουν, για τον εξοπλισμό που έχει απολεστεί καθώς και για την συντήρησή του.
Η παρουσία των χωριανών μας, των μελών και  των φίλων μας, ήταν συγκινητική, το Ίσσαρι έδωσε την παρουσία του με τον εκπρόσωπό του κ. Τσουτσουμπρή, το Σύλλογο εκπροσώπησε η κ. Μεντή με  τους συγγενείς και τους φίλους μας.
 Επίσης το Δασοχώρι (Λυκούρεση) με τους συγγενείς αφοί Παπανδρέου καθώς και τους φίλους μας,  επίσης και τους φίλους από το Ντερμπούνι. Η παρουσία   αλλά η ηθική στήριξη   και η οικονομική υποστήριξη ήταν και είναι  μεγάλη.
Το Δ.Σ. μαζί με τους ακούραστους παρά τα χρόνια και τα προβλήματα υγείας τους Μήτσο και Νίκο ήταν και παραμένει παράδειγμα προς μίμηση. Τους ευχαριστούμε,  όλους και όλες για την προσφορά τους, είτε σε είδος είτε σε οικονομική ενίσχυση. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον κ. Κώστα Μιχόπουλο, που με το δικό του ξεχωριστό τρόπο συνέβαλε για τη συντήρηση του Ξενώνα μας.  Να έχουν υγεία και καλή προκοπή οι οικογένειές τους, να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου.


Το ταξίδι που δεν έχει επιστροφή, πήρε η καθ’ όλα σεβαστή και αγαπητή Ανδριάνα Τάκη Ζώη (το γένος Χρονόπουλου), στις 27/5/18 και η εξόδιος ακολουθία έγινε στην εκκλησία των προγόνων μας και την αποχαιρετήσαμε όλοι μας με σεβασμό και συγκίνηση, καλό δρόμο να ‘χει, το τραπέζι που ακολούθησε έγινε στην αίθουσα του Συλλόγου.
Για το Δ.Σ.
Κωνσταντίνα Μητροπούλου

Κατάμεστη η αίθουσα του Ξενώνα  ( φωτό. Χ. Τσαλίκη) 


Το φαγοπότι στη γεμάτη Βασταίους  αίθουσα ( φωτό. Χ. Τσαλίκη) 

Από την προετοιμασία στην κουζίνα του Ξενώνα ( φωτό. Χ Τσαλίκη)

Μέρος του νέου Εξοπλισμού της κουζίνας  

Η ανατολική πλευρά της αίθουσας 

Η νέα επένδυση του τζακιού

Από το βράσιμο της γίδας από ομάδα εθελοντών
στο σχολείο ( φωτό. Θ. Κατσιώλη)  

Ο Συνήθης ύποπτος Δ. Κουλούρης  επί το έργον, στο μαγειρείο
του σχολίου ( φωτό. Θ. Κατσιώλης)