"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2018

       Δεν ήμασταν πολλοί αλλά όσοι βρεθήκαμε στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις τόσο στη Μεγαλόπολη όσο και στο χωριό, ζήσαμε μοναδικές στιγμές.  Βοήθησε βεβαίως και ο καλός καιρός. 
    Το Σάββατο το βράδυ στην εκδήλωση του Δήμου στο χώρο της λαϊκής αγοράς, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Αλεξόπουλος και από πλευράς του Δ.Σ. η πρόεδρος κ. Κωνσταντίνα Μητροπούλου και η Ταμίας  κ. Μαρία Τσαλίκη , όπου πρόσφεραν όπως θέλει το έθιμο, διάφορα εδέσματα και γλυκά,  που είχαν ετοιμάσει οι ίδιες . Ο Νίκος ο Παπακωνσταντίνου πρόσφερε το γνωστό, απίθανο κοντοσούβλι που αποτέλεσε τον καλύτερο μεζέ της βραδιάς και έγινε ανάρπαστο.   Η Δημοτική ορχήστρα να παίζει και οι χορευτές να ξεφαντώνουν με διάφορα Αποκριάτικα παραδοσιακά τραγούδια.  
   Την Κυριακή με πρωτοβουλία του Πρόεδρου κ. Νίκου Αλεξόπουλου πραγματοποιήθηκε Μάζωξη  στο μαγαζί του Τζίκου, όπου μας υποδέχθηκε η κυρά Βάσω και είχαμε την ευκαιρία  να δοκιμάσουμε πληθώρα από καλόμαγειρεμένα φαγητά και γλυκά που είχαν ετοιμάσει όλες οι γυναίκες του χωριού. Το κρασί και τα αναψυκτικά ήταν προσφορά των αδερφών  Κατσώλη.  Όμορφες πράγματι στιγμές που θύμιζαν παλιές αποκριάτικες εποχές. 
      Η  Καθαροδευτέρα δυστυχώς ήταν μια ιδιαίτερα βροχερή μέρα και χάλασε τα παραδοσιακά κούλουμα στην εξοχή με το χαρταετό και τα νηστίσιμα εδέσματα.  Τι να γίνει, με τον καιρό δεν μπορούμε να τα βάλουμε. 
    Από την πλευρά μας εμείς της σύνταξης και του Δ.Σ. να ευχηθούμε να περάσετε καλή Σαρακοστή με υγεία και του χρόνου να ήμαστε πολύ πολύ περισσότεροι χωριανοί και φίλοι. Να είστε καλά. 

Χρήστος Τσαλίκης  

Έτοιμα όλα  να ξεκινήσει η διανομή. ( Φωτο.Χ.Τσαλίκη)

Ο κ. Δήμαρχος στο κέντρο μας έκανε την τιμή να είναι στην παρέα μας  ( Φωτο.  Χ. Τσαλίκη)

Ο στολισμός της πλατείας με μουτσούνες ( Φωτο. Χ Τσαλίκη)